Facings

Wilt u graag naast een gezond gebit ook een esthetisch verantwoord gebit? Alles is mogelijk binnen Tandartspraktijk Mei. Zo kunnen wij facings maken met een laagje composiet, het materiaal waar vullingen mee gemaakt worden. Hierdoor is het niet noodzakelijk om al het glazuur weg te slijpen. Uw glazuur wordt lichtelijk opgeruwd, waarna een laagje over de tand gaat. Je kan hiermee je tanden zo wit maken als je zelf wilt. Het voordeel hiervan is dat de witte kleur blijft en de behandeling niet, zoals met bleken, elk jaar herhaald hoeft te worden. Het is hiermee ook mogelijk tanden mooier in de boog te krijgen en zo rechte tanden te realiseren zonder een behandeling met bijvoorbeeld een beugel. Onze esthetisch tandarts luistert graag naar uw wensen en bespreekt graag wat er voor u mogelijk is.

Algemene tandheelkunde

Bij Tandartspraktijk Mei kunt u uiteraard ook terecht voor de algemene tandheelkunde. Dit wordt met goede zorg en kunde uitgevoerd door de verschillende behandelaars. Zo wordt er bij de controle gekeken hoe de huidige stand van de tanden en kiezen is, hoe de conditie van het tandvlees is en worden uw wensen met betrekking tot uw gebit besproken. Het is mogelijk dat er röntgenfoto’s gemaakt zullen worden ten behoeve van het onderzoek. Er word een algemeen behandelplan opgesteld waarbij er met u word meegedacht om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. U kunt intern doorverwezen worden zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Wij verstaan onder algemene tandheelkunde de vullingen, waarbij de tand of kies gereinigd wordt door middel van het boren en opnieuw opvullen van de tand of kies met composiet. Door onze esthetische achtergrond word uw aanzicht altijd gewaarborgd en zorgen wij ervoor dat de composiet kleur van de vulling altijd aansluit op uw natuurlijke kleur van uw tanden en/of kiezen. Ook voor de wortelkanaalbehandelingen kunt u bij ons terecht. Hierbij wordt de zenuw uit het element gehaald doormiddel van het vijlen van de wortel. Bij Tandartspraktijk Mei werken wij met de elektrische manier van vijlen. Hierdoor wordt de wortelkanaalbehandeling véél efficiënter uitgevoerd en in een korter tijdsbestek. Ook zult u minder merken van de behandeling.

Bleken

Wilt u graag wittere tanden? Dan is bleken een goede optie. We kunnen
bleken met de lamp of door middel van een thuisbleekset. Het voordeel van het bleken van de tanden bij de tandarts is dat wij met peroxide mogen werken voor het beste en langste resultaat. Veel schoonheidsklinieken bieden bleken aan, zonder enige kennis over de tanden en tandvlees. Bij een tandarts kan u uw tanden veilig laten bleken met langer resultaat. Tandartsen zijn bevoegd om tanden witter te maken met een bleekmiddel dat 6% waterstofperoxide bevat. Waterstofperoxide is een middel dat tanden erg effectief kan bleken. In middelen die consumenten zelf kunnen kopen, mag nog maar 0,1% waterstofperoxide zitten. Dit percentage is zo laag, dat het uw tanden eigenlijk niet echt witter maakt. Hierdoor loopt de kleur ook enorm snel terug.

Kroon

Heeft u door het knarsen, klemmen, medicijngebruik of behandelingen in het verleden versleten of afgebroken kiezen en wilt u deze weer gaaf hebben? Het kan zijn dat een vulling plaatsen dan geen zin meer heeft. Wat wij u wel kunnen aanbieden is een kroon. Bij de kroon wordt uw bestaande kies geslepen tot een klein kiesje waar de kroon (hoesje), wanneer deze gemaakt is door de tandtechnieker, wordt vastgelijmd met een speciaal cement. Hierdoor heeft u weer een mooie, sterke kies in uw gebit.

Bruggen

Ook open ruimtes kunnen opgevuld worden. Een implantaat is dan niet eens nodig. Door middel van een brug kunnen wij lege ruimtes opvullen met zogenaamde zwevende kiezen. Een brug wordt eigenlijk op dezelfde manier geprepareerd als een kroon, alleen worden hier 2 elementen (tanden of kiezen) omslepen. Tussen die 2 kiezen komen zogenoemde dummies, welke dus eigenlijk een brug vormen in uw mond. Hierdoor wint u aan kauwkracht en zult u zich weer wat zekerder voelen over uw uiterlijk. Onze behandelaars geven u graag advies over deze behandeling en de kosten die het met zich meebrengt.

Ter transparantie van de prijzen kunt u hier de techniekkosten inzien van ons tandtechnisch laboratorium : (klik hier) ?

Mondhygiëne

Om het tandvlees en het gebit gezond te houden en tandvleesontstekingen en gaatjes te voorkomen, is dagelijkse verzorging van de mond nodig. Effectieve mondhygiëne begint met het dagelijks reinigen van het gebit.
Daarnaast is het van belang het gebit regelmatig te laten behandelen door een professionele mondhygiëniste of preventieassistente.

Prothese en framewerk

Soms als tanden en/of kiezen verwijderd worden of verloren zijn, blijven we met lege ruimtes zitten. Indien een brug of implantaat door verschillende factoren niet gewenst is kan er gekozen worden voor een uitneembare voorziening. Uitneembare voorzieningen zijn er in 3 soorten.

Plaatje

Een plaatje kan worden vervaardigd wanneer u tanden of kleine kiezen verloren hebt en een brug niet gewenst is. Een plaatje wordt gemaakt van een semi-hard plastic waarop keramische facetten worden geplaatst. Het plastic heeft de kleur van uw tandvlees waardoor
deze niet zal opvallen. U zal iets van kauwkracht terugwinnen maar niets is zo sterk als het eigen gebit. Doordat het materiaal van semi-hard plastic wordt gemaakt, adviseren wij om geen harde dingen af te bijten met het plaatje, om breuken te voorkomen.

Frame

Een frame is vergelijkbaar met een plaatje. Echter wordt de frame versterkt met metaal en worden er ook verschillende ankertjes aangebracht. Deze ankertjes, welke na een kleine inkerving van uw bestaande tanden en/of kiezen passen op het frame, houden de frame op zijn plek, waardoor u veel
minder last heeft van het welkbekende fenomeen “klapper gebit”. Door de versterking van het metaal is het gewenst om de voorkeur te geven aan een frame wanneer u in het verleden veel grote kiezen verloren heeft of wanneer deze niet meer te behouden zijn.

Volledige prothese

Heeft u parodontale problemen waardoor tanden en kiezen niet meer te behouden zijn, dan kan een volledige prothese wellicht een optie zijn voor u. U zult dan een volledig gebit krijgen van een speciaal soort plastic met metaal verwerking ter versteviging. Let wel op dat er heel veel nadelen zijn aan het dragen van een prothese.